(placeholder)

1

(placeholder)

word supporter

Goed voorbeeld doet goed volgen! 


Ik ben Peggy Blaauw en mede-oprichtster van GoClean de Liemers. Ik ben moeder van 4 geweldige meiden en ik ben getrouwd met Jeroen. Al jaren ruim ik zwerfafval op met mijn meiden, vooral in onze eigen wijk, het Eilandplein en bij school. Maar ook als we ergens anders zijn dan gooien wij het in de desbetreffende afvalbak: 'Goed voorbeeld doet goed volgen.' Zo organiseerde ik de eerste opruimdag bij de Groene Ring Zuid met de spullen van NederlandSchoon. Meerdere kinderen hielpen mee, ze vonden het leuk om te doen en begrepen niet dat anderen zomaar 'iets' weggooiden: de eerste stap naar bewustwording, geweldig! Laten zien wat er met het flesje drinken gebeurd, zodra het leeg is en van je af gooit. Dat flesje vergaat nooit meer; je komt het nog je hele leven tegen. Gedragsverandering komt dan vanzelf, daar word ik blij van! Hoogst haalbare doel voor mij: dat iedereen (jong en oud) dagelijks een stukje (zwerf)afval (on)bewust opraapt omdat je weet dat het daar niet hoort. Op deze manier is de Liemers binnen een korte periode zwerfvuilvrij en zijn wij trots op onze schone gemeente.

Met zijn allen samen! 


Ik ben Wendy van Heumen en medeoprichter van GoClean de Liemers. Met mijn dochter Quinty zetten wij ons in voor GoClean de Liemers. Wij willen het goede voorbeeld geven aan alle kids!

Wij beginnen bij de kern en leren kinderen van jongs af aan (peuters en basisschoolkinderen) hoe met de natuur om te gaan zodat ze van afval geen zwerfafval maken. Daarna blijven wij ook leerlingen van het voortgezet onderwijs én volwassenen stimuleren om hun steentje bij te dragen. Bewustwording en gedragsverandering spelen hier belangrijke rollen in. Wij doen het met z'n allen samen! Als iedereen 1 keer per dag een zwerfie opruimt, leven wij met z'n allen binnen de kortste tijd in een schonere omgeving. En het is bewezen: als er zwerfafval ligt, dan komt er er meer bij. Mensen zijn relaxter en genieten meer van een schonere leefomgeving; wie wil dat nou niet? Voor onszelf maar ook voor planten en dieren.

Door middel van zwerfafval opruim-evenementen, andere projecten en aandacht in de media hopen wij hier aan bij te dragen.

GoClean-KeepClean!

Ik heb er zin in! 


Ik ben Marloes Heebing en ben gevraagd om penningmeester bij GoClean de Liemers te worden nu het een stichting geworden is.

Ik heb GoClean het afgelopen half jaar via de sociale media gevolgd en heb met Peggy gesproken over het zwerfafvalprobleem in de gemeente Duiven. Ik heb gezien hoe gepassioneerd Peggy en Wendy bezig zijn met dit zeer belangrijke onderwerp. Zij zetten het 'tegengaan van zwerfafval' op de kaart bij de gemeentes, bedrijven en scholen. Ik vind dat ze dit op zeer integere en leuke manier doen.

Ik wil mij graag met Peggy en Wendy gaan inzetten om Duiven en ook de Liemers over 10 jaar zwerfafvalvrij te hebben. Ik kijk erg uit naar de Zwerfafval Experience voor de bassisscholen en ben benieuwd wat de resultaten zijn van de nulmeting en vervolgmetingen bij het opruimen van zwerfafval. Ik weet dat er een hoop werk verricht moet gaan worden. Ik heb er zin in!

Wij zijn fan van:


Er zijn een heleboel organisaties die op hun manier een steentje proberen bij te dragen aan een schonere leefomgeving. Kijk hieronder maar eens: